getting it right for families and au pairs
blog
Au Pair baking with kids
YOU CAN SIGN UP TO
OUR NEWSLETTER AND
RECEIVE OUR LATEST NEWS BY E-MAIL
CALL 0800 917 8166
Nederlandstalige informatie
Au pair in Engeland, au pair in Groot-Brittannië, au pair in Amerika.

Onze directe registratie voor Europese candidaten is ALLEEN voor au pair candidaten die al in Engeland zijn en hulp nodig hebben om een (nieuw) gastgezin te vinden. We hebben een compleet registratie formulier en referentie pakket nodig en nemen contact op voor een interview zodra wij alle documenten ontvangen.  

Je kunt alleen bij ons inschrijven als je al in Engeland ben
 
klik hier om nu IN TE SCHRIJVEN 

In Nederland hebben wij goede contacten met au pair experts die wij van harte anbevelen. Stuur nu een e-mail naar info@smartaupairs.com voor onze partners in Nederland. 

Au pair informatie

Wie wil er beter Engels leren en een geweldige ervaring als au pair in een Engelstalige omgeving?

De au pair ervaring heeft zoveel voordelen, het is een ideale eerste baan en je kunt leren en verdienen tegelijk. Het geeft je extra tijd om definitieve beslissingen voor de toekomst te maken, zoals het kiezen van een studierichting of een carrière.

    * Wil jij graag je Engelse taal verbeteren?  
    * Vind je het leuk om nieuwe culturen en andere landen te leren kennen?
    * Ontmoet je graag nieuwe mensen en maak je graag nieuwe vrienden?
    * Hou je van kinderen en kun je een beetje meehelpen in het gezin?

Dan zou een au pair ‘experience’ ideaal voor jou zijn! Groot-Brittannië is onze specialiteit, ons bureau is daar gevestigd en we hebben Nederlands management. Engeland is heel anders dan Nederland in cultuur en gewoontes, maar toch lekker dichtbij als je een keertje naar huis wilt tussendoor.

Groot-Brittannië is echt ‘ultra-cool’ voor jonge mensen, met iedere stad zijn eigen karakter, van London tot Liverpool. De Britten staan nu echt aan de top als het gaat om mode en muziek en van kleine ‘gigs’ tot bekende muziekfestivals zoals Glastonbury, er valt altijd iets te beleven. En je moet ook beslist een paar filmlocaties bezoeken zoals bijvoorbeeld van de Da-Vinci code en Harry Potter.

De Britten zijn heel sportief en actief, zelfs in de kleinste dorpjes vind je altijd wel een ‘cricket ground’ of een ‘bowls club’ een soort van ‘buiten bowling’ dat alleen gespeeld kan worden in keurig witte kleding! En verder zijn er natuurlijk eindeloze mogelijkheden om te fietsen en te wandelen en voor iets meer Xtreem: probeer een weekendje klimmen, raften of zeilen, kust genoeg op een eiland!

En dan zijn het verder natuurlijk geweldige dierenliefhebbers in Engeland. Veel gezinnen  hebben hier een hond (of meerdere honden) of een kat en paardrijden is hier echt niet alleen voor de elite. Vooral als mensen buiten de stad wonen hebben ze vaak de ruimte; een huis met een grote tuin is beslist geen uitzondering.

Smartaupairs is lid van de BAPAA, the British Au Pair Agency Association, in het Nederlands is dat de Britse Associatie van Au Pair Bureaus en ook van IAPA, de Internationale organisatie. Dat wil zeggen dat wij er trots op zijn om de beste kwaliteit en verzorging aan te bieden voor zowel de au pairs als voor de families. Wij houden een intensief gesprek met al onze families en zorgen ervoor dat alles naar wens verloopt. En je hebt het extra voordeel van een Nederlands aanspreekpunt in Groot-Brittannië.

En wat kun je als ‘smart’ au pair in Groot-Brittannië verwachten?

·        De gelegenheid om een (talen)cursus te volgen; als je Engels al heel goed is kun je in bijna elke stad ook een andere leuke cursus vinden, van marketing tot kappersdiploma!

·        Zakgeld, het minimum is £70 (voor zo’n 25 uur + 2x per week babysitten) maar veel gezinnen betalen meer. Als ‘moeders hulp’ kun rekenen op £100-£150 per week. Sommige gezinnen betalen ook voor een cursus of een vlucht naar huis.

·        Twee weken per jaar betaalde vakantie.

·        Vaak kun je extra klusjes aanpakken binnen het gezin of in de buurt als je meer wilt verdienen.

·        Volledige ‘verzorging’, al je eten en drinken, ook op dagen dat je niet ‘werkt’.

·        Je eigen kamer, vaak met TV/DVD, soms met een computer en eigen badkamer. De meeste gezinnen wonen in een groot huis in een gezinsvriendelijke omgeving met veel andere au pairs in de buurt.

·        Een warm welkom als extra gezinslid.

·        Ondersteuning van ons hoofdkantoor in Engeland, waar we natuurlijk Nederlands spreken en waar wij indien nodig ook buiten kantooruren bereikbaar zijn.

·        Een rijke ervaring met kinderen en het leven in een andere omgeving, een ander gezin met hun gewoontes en cultuur.

·        Veel gezinnen geven de au pair extra beloningen zoals betaling voor een cursus, een vlucht naar huis, een vakantie met de familie, dit is in ieder gezin anders!

·        Een onvergetelijke ervaring en een geweldige PLUS op je CV!

Meer details kun je vinden op onze Engelstalige website http://www.smartaupairs.com/aupair/whatis.aspx

Alle au pair kandidaten moeten een aanmeldingsproces doorlopen om te zorgen dat we een zo passend mogelijk gezin vinden.

Dit zijn de voorwaarden om au pair te worden in Groot-Brittannië

·        Leeftijd tussen 18 en 27 jaar*

·        Ongetrouwd en geen kinderen

·        Flexibel, vriendelijk, positief en open

·        Bereid om te helpen met de kinderen en wat  huishoudelijk werk

·        Minimum verblijf 6 maanden

·        Maximum verblijf 24 maanden

·        Fit en gezond

·        Geen strafblad

En zeer wenselijk voor kandidaten voor Groot-Brittannië

·        Niet roken

·        Rijbewijs, liefst met een jaar (of 50 uur) rij-ervaring

Plus

Vaak hebben wij in Groot-Brittannië ook aanvragen voor ‘moeders hulp’. Dit is voor kandidaten met meer ervaring of een opleiding in kinderverzorging. Je krijgt meer betaald, in sommige gezinnen zijn de uren ook langer voor moeders hulp.  *Oudere kandidaten met ervaring kunnen vaak ook geplaatst worden als moeders hulp.

En wat hebben we nodig voor jouw registratie voor au pair in Engeland?

   1. Volledig ingevuld online registratieformulier
   2. Een ‘brief’ is onderdeel van dit formulier, hierin schrijf je over jezelf, je ervaring (met kinderen) en je verwachtingen van je au pair ervaring, dit kan online en je kunt er ook een handgeschreven brief aan toevoegen.
   3. Foto(s) of beter nog, een fotocollage!
   4. Twee referenties in het Engels, bij voorkeur ook een referentie van ervaring met kinderen, zelfs al is het maar babysitten. Geen referenties van familie en vrienden.
   5. Recent medisch rapport/bewijs van goede gezondheid  
   6. Recent ‘bewijs van goed gedrag’ of VOG. Het bewijs van aanvraag volstaat bij aanmelding, het rapport mag later nagestuurd worden.

Onderdelen 1 en 2 zijn online, 3 kan online of je kunt foto’s apart sturen. De referenties en rapporten 4-6 kun je scannen en per e-mail sturen of anders per post.

Opleiding in kinderverzorging.

NIEUW in Engeland – alleen met smartaupairs!

Je kunt nu als au pair een hoog gewaardeerde opleiding in kinderverzorging volgen. Een NVQ2 is gelijk aan de Nederlandse Sociaal Pedagogische Werker 2. (NVQ3 is ook mogelijk, als je al SPW 2 hebt)

We hebben enkele gezinnen in Kent bereid gevonden om dit te sponsoren voor au pairs. Je kunt met deze opleiding een goede baan in kinderverzorging bemachtigen in Nederland of in andere Europese landen. De Engelse opleidingen voor kinderverzorging staan wereldwijd bekend als de allerbeste, denk maar eens aan de traditionele ‘nannies’ zoals bijvoorbeeld Mary Poppins en Nanny McPhee! Het fenomeen ‘supernanny’ is ook vanuit Engeland overgewaaid.

De staat betaalt je cursusgeld, dit is normaal gesproken bijna £ 1800 voor de gehele cursus van een jaar dus wij vinden het echt belangrijk dat je de opleiding in kinderverzorging serieus neemt! Het enige wat je moet betalen is £ 200 inschrijfgeld*.
Voor dat bedrag hebben wij speciale arrangementen afgesproken met de training firma zodat je als au pair kunt leren en zoeken tevens een sponsor voor je.
Al het leren gebeurt bij het gezin thuis waar je opdrachten uitvoert en erover schrijft. Eens per kwartaal komt je studiebegeleider op bezoek. Het helpt als je een rijbewijs hebt, er zijn ook verplichte lesdagen, 1x per maand. En je krijgt de helft van je geld terug als je de kinder verzorgins stage/NVQ haalt.

Stuur ons een e-mail voor meer informatie over de stage/NVQ2 mogelijkheden met smartaupairs nicole@smartaupairs.com

Au pair in America

We kunnen je ook helpen als je verder weg wilt, als au pair naar de Verenigde Staten (bij ons inschrijven kan alleen voor candidaten die all in Engeland zijn!!)

Amerika is groot, groots en vol met grote verschillen en verscheidenheid! ‘Live the American dream’, dit is een jaartje iets heel anders. Er is in Amerika echt te veel om op te noemen, we kennen allemaal de Mickey Mouse en de Fastfood die vanuit Amerika zijn overgewaaid, maar er is nog veel meer.

Sport is heel belangrijk in Amerika, met American football, cheerleaders, basketbal en honkbal. Je kunt gemakkelijk ieder weekend vullen met een sport evenement.

Veel Nederlanders willen dolgraag naar Amerika emigreren, maar dat is niet zo eenvoudig. Als au pair kun je het allemaal beleven en het visum wordt voor je geregeld. Een unieke kans!

Geef je vandaag nog op voor een onvergetelijke au pair ervaring met smartaupairs.

Stuur ons een e-mail voor meer informatie over au pair in Verenigde Staten